Qui som

blog

Margarida Codina Carbonell

margaok

Difusora de la literatura i de la creació literària ja sigui per mitjà de la formació com amb l’organització d’itineraris i rutes literàries. Llicenciada en Filologia Hispànica i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, he estat professora de llengua i literatura castellana d’Ensenyament Secundari de la Generalitat. Actualment professora de tallers de literatura a centres cívics i a l’escola d’escriptura Escriptorium de Sabadell.

Imparteixo conferències sobre literatura universal a l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de diferents llocs.

He estudiat l’obra poètica de Màrius Sampere, participant en el pròleg, la publicació i la presentació d’algun dels seus llibres, com Iconograma. També he preparat l’Itinerari poètic de Màrius Sampere a Santa Coloma de Gramenet. He fet presentacions de llibres de poetes com Rodolfo del Hoyo i Jordi Valls.

Coautora de llibres de text de català i castellà de l’Editorial Teide.

Després d’assistir a les classes de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, publico la meva primera novel•la, Començar encara, Editorial Tanit, on més enllà de l’anècdota de la transformació de la ciutat hi ha la necessitat de viure la vida amb intensitat des del primer moment fins a l’últim.

Maria Lluïsa Gasulla Pesas

maria-Lluisa

Nascuda el 21 de juny del1962 a Barcelona. Llicenciada en Filologia Hispànica en l’especialitat  de Literatura  per la Universitat de Barcelona l’any 1985. També vaig fer el primer cicle de Filologia Catalana i posteriorment  vaig obtenir el  nivell D / C2 de Català expedit per la Junta de Català. Com m’apassiona conèixer diferents llengües i literatures he estudiat la llengua i la literatura francesa i he assolit el nivell B2 de Francès.

La meva experiència laboral és de més de vint-i-cinc cinc anys com a professora de Llengua i Literatura Castellana, Catalana i Universal en l`àmbit de l’educació Secundària i Batxillerat en diverses escoles.

La meva gran passió és la literatura ,però no només llegir sinó també compartir-la i aconseguir transmetre totes les emocions que ens aporten les grans obres de la literatura universal.

L’ altra gran passió a la que hi dedico totes les estones que puc, és el món del teatre. I per aquest motiu m’he especialitzat en el món de la dramatúrgia tant a nivell  de la docència sobre teoria del teatre com en la realització de muntatges teatrals a diverses escoles.

Actualment estic treballant en la docència a Secundària i Batxillerat  i a la Casa Elizalde de Barcelona impartint  cursos sobre Shakespeare i Cervantes.

Rodolfo del Hoyo Alfaro

 Rodolfo del Hoyo-Foto Diana Segura (11)

Va néixer el 20 d’octubre de 1953 a Barcelona. Després de viure uns mesos a Montcada i Reixac la seva família es va traslladar a Santa Coloma de Gramenet, on sempre ha viscut. En aquell temps era un poble de pagès, ara és una ciutat de més de 120.000 habitants.

Als dotze anys va començar a escriure contes influït pels que escoltava en dos programes de ràdio: Cascabel i Los cuentos de Tambor, i també per les lectures de l’escola. Als catorze anys va descobrir la poesia i als disset el teatre.

Va fer estudis de Dret i d’Art Dramàtic i durant més de vint anys va fer d’actor amb grups d’aficionats. Ha publicat més de vint llibres adreçats principalment a infants i joves. Ha conreat també la poesia i el relat curt. L’any 2012 va guanyar el Premi Recull Joaquim Ruyra de Narració pel llibre de relats curts Llegir al metro.

Dedica una intensa activitat al foment de la lectura amb xerrades, fòrums, col·loquis, tertúlies, lectures de poemes i de relats, visites a centres docents i a grups de lectura de biblioteques i centres culturals, presentacions de llibres, jornades, cursos, tallers i totes aquelles activitats que la imaginació és capaç de crear a l’entorn del llibre i la lectura.

Va treballar en feines molt diverses fins que va aconseguir una plaça com a Tècnic de Cultura a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Des de fa uns anys es dedica exclussivament a la literatura.

Actualment és coordinador de la Secció de Literatura Infantil i Juvenil de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Més informació a la web http://www.escriptors.cat/autors/delhoyor i al blog http://www.rodolfodelhoyo.blogspot.com.es

Facebook:

https://www.facebook.com/rodolfodelhoyo

 Jordi Solé Comas

jordi soler

Jordi Solé (Sabadell, 1966). Llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB, ha treballat en mitjans escrits com Diari de
Barcelona, El Independiente, Fantastic Magazine o Teleindiscreta, i ha col·laborat a La Vanguardia, El Periódico i Fotogramas.
És autor de cinc novel·les:
“Hijo de Dioses” (Pàmies, 2010),
“Barcelona Far West” (Pàmies, 2011),
“La isla de las brumas” (Pàmies, 2011),
“Ciutat d’espies” (Columna, 2012)
“Conspiració a Tàrraco” (Columna, 2013), aquesta darrera guanyadora del premi Nèstor Luján de novel·la històrica.
També ha guanyat el Premi Drac de relat breu amb l’obra “Vudú“, l’Helena Jubany de relat breu amb l’obra “Blanc“ i altres premis de relat curt com el Ploma de Ferro(Capdepera, Mallorca), el d’Artesa de Segre o el Font del Ferro (Tona).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s