Ressenya de la novel·la de Margarida Codina, “Començar encara” a elpuntavui.cat

Decidir pot ser equivocar-se, però no fer-ho és claudicar

NOVEL·LA: RODOLFO DEL HOYO

 Començar encara és una novel·la coral amb tres dones protagonistes. Dues són grans, viuen soles, es fan companyia mútua i ja no esperen gran cosa de la vida més que la dolça monotonia de l’anar fent. La tercera és jove, soltera, i està plena d’energia i de projectes. Totes tres viuen de lloguer al Barri Gòtic de Barcelona. Les dones grans hi han viscut tota la vida, la jove, de fa poc.

Assistim a la seva vida quotidiana, quan, de sobte, succeeixen a l’edifici un seguit d’accions intimidatòries i amenaçadores. Les dones hauran de prendre decisions importants quan les dues més grans creien que ja ho havien decidit tot a la vida i la més jove no sap com encarar el futur davant d’un problema inesperat. El lector queda atrapat en els seus dubtes, en la seva lluita, en la seva nostàlgia, en els seus desitjos. Pot sentir les olors del mercat de Santa Caterina i la remor de la gent a les parades, l’aroma del cafè amb llet dels matins, de les pastes, el tràfec de gent i el bon veïnatge i la solidaritat als carrers de Ciutat Vella, perquè tot plegat forma part de la seva identitat personal. És el sentiment de pertinença a un territori on les pedres bateguen amb el cor dels seus habitants. Amb Començar encara, l’autora expressa la necessitat de viure amb la certesa que decidir pot ser equivocar-se, però no fer-ho és claudicar.

Margarida Codina (Barcelona, 1966) també és autora de l’assaig Els temes de la poesia d’en Màrius Sampere i d’Itinerari poètic de Màrius Sampere a Santa Coloma de Gramenet.

COMENÇAR ENCARA
Margarida Codina
Editorial: La Garúa
Pàgines: 323
Preu: 14 euros

Un pensament sobre “Ressenya de la novel·la de Margarida Codina, “Començar encara” a elpuntavui.cat

 1. Margarida reservam un exemplar si us plau! Gràcies

  Una abraçada i fins aviat

  Carmen Ferré

  Dr. F. Bartumeus

  On Tue 06/09/16 12:31 , llegir i compartir comment-reply@wordpress.com sent: WordPress.com

  margaridacodinacarbonell posted: ” Decidir pot ser equivocar-se, però no fer-ho és claudicar NOVEL·LA: RODOLFO DEL HOYO  Començar encara és una novel·la coral amb tres dones protagonistes. Dues són grans, viuen soles, es fan companyia mútua i ja no esperen gran cosa de la v”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s