Gràcies, Josep.

Per donar-te una opinió del  llibre en poques paraules, et diria que durant tota la lectura m’han brillat els ulls.

Be de fet l’he llegit dues vegades, ja saps que jo sóc emocionalment de ciències ( Ah i no descarto llegir-lo de nou ). En  la primera em vaig tenir que fer un croquis dels noms dels personatges i famílies implicades per no equivocar-me i vèncer el dinamisme del inici.

Tot i que em va costat obrir el llibre, perquè les festes i uns viatges m’han acaparat, començant l’any em vaig dir que ja era l’hora i el cap de setmana passat Reis vaig fer la primera lectura, que em va atrapar tant de seguida que ho vaig fer-ho  tres “tirades”. Crec que es un llibre per llegir en tranquil·litat i solitud per a poder gaudir de cada idea i la seves dimensions.

No es un llibre de viatge d’avió llarg, ni novel·la de lleure a l’estiu per descansar. Et dic això per la profunditat i sobre tot per la visió que te de diferents etapes de les nostres vides que et fa estar completament enganxat .

Es un llibre que de seguida et porta a la pròpia nostàlgia i t’haig de confessar que la seva lectura m’ha fet aflorar molts pensaments: Jo de petit vaig viure al carrer Hospital durant 4 anys, el meu pare que sempre va viure allí era un “enamorat” del barri. Encara me’n recordo  historietes, explicacions i anècdotes que durant tota la vida he anat sentint ( Barrio Xino, els americans, les famílies, …..) i fins hi tot he arribat a posar noms de la Magda i la Mercè dins la meva família. I moltes coses mes que et comentaré personalment.

També et comentaré tots els temes que toques: la família, la incertesa, les malalties, la marginació, les diferents etapes de la vida i fins i tot el voraç capitalisme. També m’ha sobtat majoritàriament que les protagonistes són dones ( ho trobo molt positiu ).

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s